Nieuws

January 18th
Het vaccin tegen tuberculose (het BCG-vaccin) biedt kwetsbare mensen van zestig jaar en ouder geen bescherming tegen COVID-19. Dat blijkt maandag uit de eerste resultaten van een grootschalig onderzoek, waaraan twintig Nederlandse ziekenhuizen deelnamen.
January 18th
Meer dan een kwart van de 407 gedetineerden in de penitentiaire inrichting (PI) in Ter Apel is positief getest op het coronavirus, maakt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maandag bekend. De gevangenis ging vorig weekend al in lockdown, nadat er…
January 18th
Een Russische rechtbank heeft maandag bepaald dat Kremlin-criticus Alexei Navalny de komende dertig dagen in voorlopige hechtenis blijft. Kira Yarmysh, de woordvoerder van Navalny, bevestigt het nieuws op Twitter.
January 18th
Rusland zet twee medewerkers van de Nederlandse ambassade in Moskou uit in reactie op de uitwijzing van twee Russische diplomaten door Nederland vorige maand. Het Nederlandse duo moet het land binnen twee weken verlaten. De Nederlandse ambassadeur in Mosk…
January 18th
Er zijn het afgelopen etmaal 4.822 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Dat zijn er opnieuw minder dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (5.630).
January 18th
Het Veiligheidsberaad praat niet maandag, maar pas dinsdag over de gevolgen van het instellen van een avondklok. Niet alle benodigde stukken zijn klaar, meldt het beraad maandag.